Anneye Dair

9 Haziran 2012 Cumartesi

Kibarca dilenenler

Yaniniza metroda biri geliyor ustu basi kirli ama cok kibar bir ingilizceyle;

-Excuse me, I am sorry to disturb you but I am going to homeless centre in Camden before going there I would like have a cup of coffee, I have £1,20 (bu arada elindeki bozuklari gosterir) and I need £0,4 more to buy coffee, would you give me any spare change?

sen hong diye kalirken nasil birsey bu diye algilamaya calisip

-sorry, diye gecistirirsin ve evsiz arkadas tekrar donup

-It is alright, thank you very much, have a nice day, der ve bir kac adim gidip ayni konusmayi baskalariyla yapmaya baslar.
Anlam vermek biraz guc oluyor bu kibarliga ozellikle bir dilencinin agzindan bu kadar nazikane sozler sasirtiyor insani.. Karsinda burnunu karistiran takim kiyafetlilerin igrencliginin yaninda bir evsizin tavri onyargilari kirmada ideal bir yol.


bir de kartonun uzerine uyandirilmak istedigi saati yazanlar var; "wake me up at 7pm"  gibi ve kartonu goren herkes saatine bakiyor, bunu kendine bir borc bilircesine..

Sanirim bizdekilerle burdakiler arasindaki fark, burdaki evsizler evsiz olmayi seciyorlar, cunku devlet onlara kalabilecekleri yer veriyor ama onlar sokaklari tercih ediyorlar, bizdekiler ise gercekten evsizzz....

Bir de fundraisers lar var (bagis toplayicilar diye cevirebilirim sanirim) Bir yere bir yardimda bulundun diyelim cep numarani verdiysen ariyorlar zamanin var mi diye soruyorlar. Yok dersen var diyecegin gune kadar hergun ariyorlar. Sonra kagittan birsey okuyup ihtiyaci olan insanlari anlatip ayda £10 bagis yapmak ister misiniz diyorlar, sonra sen buna gucum yok diyorsun, baska bir olay okuyup £5 bagislamak ister misiniz derler, ardindan ona da hayir dedikten sonra 3 ayda bir £5 vermek istemez misiniz derler. Siz hayir dedikce onlar okumaya devam ediyorlar. Bunlarin sokaklarda bulunan tipleri de var yolunuzu kesip sizi soru yagmuruna tutarlar.


Bir taraftan hosuma gitmiyor gibi gelse de icten ice seviyorum bu yardimlasma olayini.....

Hiç yorum yok: