Anneye Dair

4 Mayıs 2012 Cuma

Artik ne televizyon ne internet keser beni

Sonunda nerdeyse 3 haftadir duraksiz yagan yagmur iki gunlugune izin aldi derken hava durumu raporlari yeniden yenilendi ve yagmur yagmaya basladi daha da kotusu eksi dokuzlara kadar inebilirmis resmen kisa donus yaptik bahara azcik yaklasmisken. Master yaparken bir hocaya Ingiltere ne zaman dunya kupasini alacak diye sormustu biri o da hava durumunu dogru tahmin etmeye basladiklari zaman demisti. Aynen oyle umutsuz vaka, yarin gunesli gosteriyor sonra sabah uyanip tekrar kontrol ettigimde butun gun yagmurlu diyor.

Havadan sudan muhabbetler bunlar ama insanin psikolojisini tepetaklak ediyor. Piyasadaki yabanci dizilerin cogunu izleyip birgunde 7-8 bolum izleyerek gecen gunler ardinda bas agrisi ve sis gozler birakiyor ve oyle bir agirlik ki havada cikma hic yatagindan yemek de yeme al sana abur cubur diyor hergun disariya cikma planlari yapip ardindanda vacgeciyorsun. ozellikle de Turkiye deki hava durumuna bakinca daha bir icleniyor insan. Kuflendik ya burda nemden rutubetten.




Simdi bu ulkede niye surekli konusma mevzulari havalardan aciliyor daha net anliyorum... otobuste yanina oturan yasli teyzeler kendilerini aramayan sormayan cocuklarindan dolayi yalnizlikla basetme mucadelesi icindeler ama bir yerde patlak veriyor ve yanina oturur oturmaz hemen bir gulucuk gonderiyor oturamamis gibi yaparaktan, I didnot know the seats are so high, hihihihi, Eger gulumsediysen hemen atak cumlesi, it is chilly out there, isnt?, sonra senden bir kisa cevap -yes, Teyze durmaz ve devaminda dokturur kac tanesinin hikayesi var bende :)) Ben de saf ingilizce konusan zor bulunuyor diyerekten BBC ingilizcesi ile konusan bu teyzeleri biraz pratik yaparim diye dinlerdim ve hala da dinlerim ayrica bu teyzeler o Ingiliz ukalaligindan arinmislardir zamanin yipratmisligiyla, sirinlerdir. Ayni Turkiye de senin yurtta kaldigini ogrenipte evine yemek yemege davet eden teyze gibidir, candandir :)))

Hiç yorum yok: