Anneye Dair

21 Nisan 2012 Cumartesi

Apple musteri hizmetlerini seviyoruz :))

Bu ne alaka denilebilir ama dunyanin heryerinde musteri hizmetleri ile ilgili bir kitlik var. Adamlara cok mu az para veriyorlar ya da bir daha aramayalim diye mi o suratsiz donuk hallere burunuyorlar bilinmez.  Bu tarz olaylarin musterinin bir urunu ilk kez satin almasinda bile etkili oldugunun farkinda degiller galiba sirketler. Benim de Apple urunlerini almaya karar vermem bir arkadasimin ipodunu dusurup yanlislikla uzerine basip kirdiktan sonra adamlarin hicbirsey sormadan yenisini vermeleriyle oldu. Dedim bu sirket cozmus olayi bir de dedim bu adamlarda para cok :))

Ben size bugun Covent Garden da yasadigim tecrubeyi anlatmak istiyorum. Biran once de Istanbul a da bir tane dogru duzgun Apple store acsinlar diyorum.

Iki kattan olusuyor magaza ve cok basit bir dosemesi var. Ikinci kat musterilerin onceden aldigi randevularla yonlendirildigi yer. Mavi giyinen ablalar ve abiler sizinle ilgilenen tipler. Hemen buyrun oturun diyip sizden once kac kisi bekledigini soyluyorlar. Bos vaatler yok yani. Biz gittik ve hemen check in yaptilar. Ardindan biri geldi genel manada laptopumuzla yasadigimiz problemi sordu. Iki dakika gecmenden adini tam hatirlamadigim (Adley mi neydi :)) yuvarlak gozluklu tombiscene bir tip geldi. Son derece arkadas canlisiydi problemi anlattik trackpad den kaynaklaniyor olabilir dedi. Ben bu arada yuzsuzluk yapip bilgisayarla ilgili bilmedigim ne varsa sordum. Normalde kullanimi icin parayla egitim veriliyor istersen ama biraz ugrasinca cozuyorsunuz zaten kendiniz. Ben kiyida kosede kalmis herseyi sordum. Bir ara saatime takildi ilgisi varmis plastik saatlere :)) Tam bir nerd :) Konudan konuya atliyor ve bize herseyi en ince detayiyla acikladi.

Gelelim sorunun cozulmesine. Sorunu cozdu ve ustune ustluk emin olmak istiyorum icim rahat etmeyecek diyip bir de trackpad i degistirdi. Babasinin mali degil ya kendi cebinden cikmiyor nasil olsa parasi :) Neticede sorun halloldu ve biz mutlu mesut ve hayatimizda gordugumuz tecrube ettigimiz en iyi musteri hizmetlerine tesekkur ettik. Bu arada 1 yillik garantisi oldugu icin £56 tutan masraf alinmadi. Herhalde o yuzden asagi kat yani satis bolumu bu kadar dolu idi.


2 yorum:

Missbone dedi ki...

Somurtuk konuşmalarını geçtim bir de alttan alttan tehdit ediyorlar.
'Konuşmalarınızın kayıt altına alındığını belirtmek isterim efendim.'

Şapkalı şubadap dedi ki...

Oyle ama ben Apple icin boyle bir durumla karsilasmadim 5-10 dakka bekletmeleri disinda hersey iyiydi. Ayrica kayita almalarinda musteriye karsi tehdit degilde kendi temsilcilerini degerlendirmek yatiyor. o yuzden o tehditler kendine girer diyeyim baglayayim :)